Beleidsplan

De Stichting heeft een actueel beleidsplan waarvan de belangrijkste uitgangspunten en activiteiten hieronder zijn samengevat.

Doelstelling
De missie van Artply is het stimuleren van kunst, in welke vorm dan ook,  die bijdraagt aan het verbinden van mensen en groeperingen onderling en binnen de maatschappij. Kunst is daarbij een drager om ideeën, uitingen en zienswijzen op een prikkelende en vredelievende manier te delen en reacties bespreekbaar en invoelbaar te maken. Kunst mag uitnodigen tot participeren. Kunst kent een eigen authentieke schoonheid, waarbij “mooi” bewust een subjectief begrip is. De Stichting stimuleert “mooie” kunst die oorspronkelijk is en een innerlijke kracht uitstraalt. Kunst voor frisse verbindingen.
De Stichting beoogt het algemeen nut en heeft geen winstoogmerk. Eventuele batige saldi uit de activiteiten zullen steeds ten goede komen aan de doelstelling.

Uitvoering van het beleid
De stichting realiseert haar doelstellingen met kleinschalige projecten en een periodieke prijsvraag.
In kleinschalige projecten werken kunstenaars en maatschappelijk betrokkenen samen om een kunstwerk of een gebruiksvoorwerp of een beleving te creëren. Een klein geluksmoment, een ah-erlebnis of impact op het gedrag en bewustzijn kunnen het resultaat zijn.
De periodieke prijsvraag is bedoeld om kunstenaars te prikkelen creatief en innovatief met het thema van de stichting aan de gang te gaan. Zij dienen hiertoe een projectvoorstel in met een omschrijving, motivatie van de te verwachten impact en een financieel plan. Het meest stimulerende, innovatieve en haalbare project krijgt financiële ondersteuning.

Inkomsten
De inkomsten van de Stichting komen uit diverse bronnen:

  • Vrienden van de Stichting
  • Subsidies
  • Legaten
  • Periodieke schenkingen

Vermogen van de Stichting
Het bestuur beheert het vermogen van de stichting. Op grond van met name artikel 6.9 van de statuten van de stichting is de onafhankelijkheid van de besluitvorming gegarandeerd. Aldus kan geen enkele (rechts- of natuurlijke) persoon beschikken over het vermogen van de stichting als ware het eigen vermogen.
De stichting houdt niet meer vermogen aan dan redelijkerwijs nodig is voor de continuïteit van de voorziene werkzaamheden ten behoeve van de doelstellingen van de stichting.

Beloningsbeleid
De bestuurders ontvangen geen beloning (artikel 7.5 statuten). Er kan alleen een vergoeding voor eventueel gemaakte onkosten op vertoon van de bewijsstukken worden verkregen.

Overige informatie
De stichting hanteert de Governance Code Cultuur en onderstreept daarmee haar streven naar een bestuur volgens duidelijk vastgelegde en maatschappelijk aanvaarde beginselen. De administratie van de Stichting wordt gevoerd door de penningmeester. De jaarrekening van de Stichting wordt opgesteld overeenkomstig wettelijke voorschriften door een externe accountant en zal op de de website gepubliceerd worden.

Voortgang
De stichting bevindt zich nog in de startfase. Er is een eerste shortlist van mogelijke projecten beschikbaar en de eerste contacten voor de uitvoering van projecten zijn gelegd. De ANBI-status is aangevraagd.
Zodra er voortgang op de projecten te vermelden is zal dit ook via de website kenbaar gemaakt worden. Tevens zal hier een beknopt jaarverslag gepubliceerd worden.

Bestuur
Voorzitter: Erik Elich, Rotterdam
Secretaris: Inge Hulsbos-Hannema, Amersfoort
Penningmeester: Mieke van der Zwaag, Nijmegen